fredag 21 februari 2014

Oväntat besök....

Vet ni hur vi vaknade upp för ett par dagar sen?
Fulla med små bett!! Alldeles röda och klia klia klia...och här finns det ju knappt några myggor...men de finns LOPPOR!! Det sista man ska göra när man förstår vad det är, är ju att googla. Och det är ju det första vi gör..fyyyyyy...
Våra mysiga husdjur har omvandlats till smittospridare av äckliga loppor. Så ner till vår städ-dam och som hon hjälpte oss..ut med Allt, lakan, täcke, kudden,filtar o maaaassa dödlig spray. Mera spray!! Allt måste bort!!
Och nu ligger vi här i våra sängar igen och hoppas att natten blir lite lugnare än att ha små blodsugande djur på kroppen. Nya regeln är: inga djur på rummet :( såååå tråkigt. Eller så köper vi lopp schampoo o duschar dom riktigt ordentligt, sen kan dom sova med oss i lugn o ro. 

Vill ni ha ett bra tips för finare hud? 
Det finns ju oändligt mycket på marknaden nu för tiden och den ena krämen lovar mer än den andra. själv har ja provat både budget varianter och lyxigare varianter men ingen med riktigt tillfredställande resultat. Självklart är alla hudtyper olika och man måste utgå ifrån sin hud men då jag har väldigt känslig hy så är det extra viktigt att boosta rätt. Steg ett är ju självklart kosten: ge kroppen näring, vitaminer och bra fetter samt drick vatten. 
Sen då?
Då huden är vårt största organ så vill ju smörja den med rena råvaror. Det vi inte stoppar i oss vill vi ju inte heller lägga på vår hud. Ja menar, jag skulle ju inte smörja in ansiktet med wienerbröd direkt :) haha, ni förstår poängen. Inte smeta på kemikalier i ansiktet som vi inte skulle äta, för allt vi stoppar på huden tränger ju in i kroppen. Samma anledning som att inte spruta på sig parfym varje dag(spruta isf på kläderna) eller använda massa pimpade bodylotions, allt går in i din kropp. Sååå efter ha anlänt till Bolivia så hittade vi det fantastiska som ren mandelolja! Som ni säkert hört så är mandlar otroligt rika på e-vitamin och omega 6 och smörja de på huden ger mycket näring och är mjukgörande. Det bidrar även till att stärka hudcellerna och återfukta huden. Eftersom mandelolja är mer tunnflytande är tex olivolja är den även lättare att applicera på huden. Och att massera in oljan på kvällen bidrar även till ökad blodcirkulation som hjälper kroppen att rensa ut slagg/gifter
Härligt va?? Ett litet mirakelmedel alldeles från vår fantastiska natur. Plus att de oftare är billigare än alla dyra hudvårdsserier.

Det var allt från oss. Hoppas ni får en jättefin helg. Hörde att snön gjort lite come-back, bara hålla ut snart kommer vackra våren:)

1 kommentar:

  1. Prova jojoba olja, den enda olja som penetrer alla hudlager ;) men mandelolja är super! Använder den att tvätta ansiktet med :-) snart kmr mail också..
    Saknar dig min vackra vän!
    Inte så kul med loppor men ni klara er bra och man lär sig nåt nytt hehe

    SvaraRadera