söndag 9 mars 2014

Heeeej!!
Oj vad vi har varit dåliga på att skriva. Dom senaste veckorna har vi verkligen haft fullt upp, nu börjar vi komma igång med alla rutiner på riktigt. Känns sååå skönt. Men i dagsläget så är det massa jobb för att få vårat visum för ett år. Så ni får ha tålamod om det inte kommer uppdateringar så ofta, vi måste lixom springa från en institution  till en annan för att få lite stämpel hit och dit. Om cirka 2 veckor lämnar vi landet för att få sista stämpeln vid gränsen och sen ska det vara klart. Vi passar på att besöka familjen i Chile och blir borta ungefär 10 dagar. Ska bli härligt att få se havet:)
Vi sörjer att våra italienska vänner ska lämna oss om 2 veckor, såå tråkigt. Dom kom samtidigt som oss och skulle vara här 3 månader. Kan ni förstå att det redan snart gått 3 månader?? Vi tycker tiden går så fort. 
Gissa vad vi fått för erbjudande här då? Ägaren till "vår" hund Bongo har sagt att hon vill att vi tar med han hem. Hon vill egentligen inte ha honom och har insett att det inte kommer finnas någon som tar hand om honom så bra som vi. Vad göööör man?? Klart vi förstår att vi inte kan ta med han till Sverige men ååååå vad man fäster sig. Han är med oss jämnt, vi har badat honom, tagit med han till landet, ger han mat, leker, kramas.....kommer bli tufft att åka hem.
Här har det varit karneval i 5 dagar förra veckan, idag söndag är karnevalen officiellt slut, och nu börjar nedräkningen till påsk då man firar den "heliga veckan" när Jesus dog.40 dagar kvar eller nåt sånt. Då har man tydligen en dag man inte äter kött(men kyckling och fisk kan man äta) och sen går man upp mot bergen och ber om förlåtelse för allt man gjort under året som gått. Något sånt är det iaf, väldigt mycket traditioner här. Vi firar ju också minnet av Jesus död, men det inbegriper ett enkelt firande samma dag som han dog. Allt annat är tillägg som har massa olika rötter från olika källor. Men det är väldigt intressant att traditionerna lever kvar här, i Sverige är det ju mer påskmat och kycklingar. Och typ den högtiden då man äter mest lösviktsgodis på hela året? Haha
Veeeet ni vad vi glömt att berätta....
Ångest...när vi skulle flyga hit så gick vi ombord på vårt plan i miami som skulle ta oss till Bolivia. Vi myser upp oss med kuddar,lägger iordning våra väskor, tar av oss skorna, när besättningen helt plötsligt meddelar oss att vi måste gå av och byta plan pga något tekniskt fel. Lite irriterade går vi av planet och blir förflyttade till en annan gate för att vänta in ett annat plan. Efter cirka 20 minuter kommer vi på....IPADEN!! Den hade vi ju lagt i stolsryggen framför oss och glömt och ta ut när dom bytte plan. Aaaaaah!! Vi vill ju lixom inte missa boarding på nya planet men ipaden måste ju med, så vi springer tillbaka till gamla gaten som är helt öde. Klockan var ändå 1 på natten i USA så det var inte så många som jobbade. Som tur var kommer någon ut från gaten och vi på knagglig engelska försöker förklara vårt dilemma. Piloten fattar ingenting och säger att planet redan åkt iväg. Vi pekar då på ett plan som fortfarande stog därifrån vi gick av och ber om att få stiga på..å han var så snäll, så snabbt springer vi ombord med honom på planet och börjar leta..där låg vår iPad!! Vilken lättnad...sen snabbt springs tillbaka till nya gaten för att inte missa vårt plan....som vi fick vänta typ 2 timmar på så vi hade ju inte alls behövt stressa. Meeeen så lyckliga vi var:)
Har så hemskt dåligt samvete att jag är så usel på att svara på mail, lovar att jag ska ta mig tid. Men är sååå roligt att läsa så skriv gärna till oss. Då känner vi att ni inte glömt bort oss helt iaf.
Puss o kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar