torsdag 20 mars 2014

En helt ny vändning

Ni kan inte förstå vad som hände igår!!
Vi skulle sova och jag som vanligt satte på våra element, som lixom är små o rektangulära. Dom har ju galler av metall utanpå så man inte ska komma åt värmerören. Samtidigt skulle jag stänga av datorn och av misstag råkade jag ta bort Ipaden som låg på datorn och la den på elementen. Sen dags och sova och lampan är släckt. Efter ett tag säger Simon "men varför har du lag ipaden på elementet" (fattar inte att han såg den i mörkret) fick panik och skulle snabbt ta bort den, och den var sååå varm att jag var tvungen att ta bort den med en tröja..fick ångest. Den var heeelt död. Och övervarm...vi bestämda oss för att låta den vila över natten för att pröva igen på morgonen. Vaknade jättetidigt för att testa den..tuuuur, det lilla äpplet dök upp på skärmen och nu är den vid liv igen...vad gör vi utan iPad???
Nu ska vi berätta varför vi tagit paus med att skriva. Det är inte brist på upplevelser för här har det hänt massor! Vi har tagit spanska lektioner i grammatik, nu kan vi futurum preteritum present etc sååå tråkigt. Det gjorde vi enbart för att kunna få vårt årsvisum här, är nämligen ett krav att man har en sysselsättning. Men när vår advokat (hihi låter så proffsigt) en vän från församlingen skickade resten av kraven till oss så fick vi en chock!! Sååå mycket papper o såååå dyrt. Det var ju absolut inget vi räknat med eller fått info om innan vi åkte, så vi har haft en vecka av tuffa beslut. Vi känner inte direkt att detta är ett land vi vill bo i, så kändes onödigt att lägga ner dom pengarna för enbart den här erfarenheten. Å andra sidan vill vi inte vara i landet illegalt, så vad gör man? Det fattas 2 veckor tills vårt turist tillstånd går ut. Jo, vi fick ett erbjudande om ett hus på landet i La Paz, så kvickt tog vi bussen dit (12 timmars resa sovande i buss) för att undersöka. Det skulle bli billigare för oss att bo där så vi tänkte att mellanskillnaden skulle betala visumet. Men åååå det var så fint men tyvärr så långt bort från stan. Alldeles för komplicerat för oss stadsbor. 
Så vad blev lösningen?
Jo vi flyttar härifrån. 
Vart då?
Dominikanska republiken
Vaaa? När då?
1 april, härligt!
Så nu blir det nya äventyr och där stannar vi till november. Har en vän från Stockholm därnere som hjälpt oss med allt. Helth fantastiskt! Är lite oroliga för värmen men resten ser vi fram emot. Ska bli härligt att få använda badklädera som vi tog med oss hihi och njuta av exotiska frukter och meeeera kokos. Älskar kokos!!

Nu vill ni allt komma o hälsa på oss va? Haha
Så nu sista veckan är det full rulle här. Vi har 2 dagars sammankomst (konferens) nu i helgen och sen nästa vecka ska vi fixa allt inför resan och avsluta våran erfarenhet här.
Hoppas ni har det härligt med nykommen snö i Stockholm och förhoppningvis våren i Skåne (till mormor)
Puss o kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar