måndag 10 februari 2014

Utmaning?

Hej kära vänner!! 
Idag är det måndag vilket innebär viiiilodag för oss, lite omvänt från Sveriges ångest-måndag. Vi har ju iofs vilat mest hela veckan då vi legat sjuka men idag är våran "gör vad vi vill" dag. Och vi är friska så då behöver man ju inte ligga i sängen. Då vi har vårt husdjur, labradoren bongo, som sällan går ut på promenad tänkte vi ta han till stadens park och jogga lite lätt. Ni förstår inte hur påfrestande det är att jogga här på höjden! Igår sprang vi 3 km på 21 min, vilket är ungefär det vi springer 4,5 km på i Sverige. Allt går såååå långsamt här. Haha, men bara att utmana sig. Simon är ju självklart lite snabbare men han är snäll o håller min takt. Sen på kvällen tänkte vi göra lite styrketräning, å däremellan handla för veckans mat.
Vi har kretsvecka den här veckan, alltså besök av ett resande par som 2 grr om året besöker församlingarna här i sucre. Det innebär alltid mer aktiviteter och på torsdag ska dom över på lunch..jag som har så dålig fantasi vet fortfarande inte vad jag ska laga...förslag???
Men från tis-sön blir vi alltså fullt upptagna, men det ska bli jättekul! 
Vi har just nu besök från Texas, en tjej som ska stanna ett år samt hennes väninna som stannar för en vecka. Väldigt internationellt! Man får massa nya vänner över hela världen! Förra veckan åktes en franska familjen hem, dom var här i 3 månader. Föräldrarna med sina 3 barn , minsta ca 10 o äldsta 17. Men dom var tvugna att åka hem till skolstart. Rätt häftigt att dra iväg helafamiljen! Sen har vi en äldre dam, vars man gick bort för många år sen, hon kmr från USA, som sålde lägenhet och tog sitt pick o pack för att flytta hit. Hon var här för ett tag sen o kolla läget, gillade vad hon såg, och kom tillbaka. Hon har barn och barnbarn i USA som hon håller kontakten med..men jag tycker de e supermodigt!! Det finns ingen ålder, vill man så kan man:)
Jätteroligt att läsa era mail o kommentarer ska ni veta! Är så fruktansvärt dåligt på att svara tillbaka, men jag läser med sååå mycket nöje. Ska verkligen ta mig tiden attsvara!! Så roligt att se vad ni har för er:)
Fram tills nästa gång jag skriver så får ni fundera om ni vill hoppa på min utmaning inom kost. Har just börjar 8 veckor utan socker, vilket även inbegriper no fruit. Inte alls för att frukt är dåligt på något sätt, är en stoooor frukt älskare. Mera för att se hur kroppen regerar utan sockret, det innehåller ju trotsallt fruktos. Vi alla är ju på ett eller annat sätt beroende av sockret, vissa mer andra mindre. Så det ska bli intressant att se om kroppen kommer skrika i cravings på kvällarna eller vara nöjd. Det viktiga i en sån här utmaning är bra med mat! Så man inte får blodsockerfall samt mycket fett. Kommer bli mycket avokado o kokos...25% ungefär av dagsintaget ska vara vegetabiliskt fett. Än så länge, 3e dagen idag, så har det varit lungt. I dagens storinköp kmr det bli myyycket grönsaker. Mycket grönt! Har köpt färsk menta nyligen så ska försöka mixa ihop en god grön drink med mojito känsla. Återkommer om den blir bra....ja men då så, är det någon som är på??
Haha...så är går det när man har ett brinnande matintresse och mycket tid!
För er som undrar, nej Simon är inte på. Han kör chocopops på morgonen och nesquilk på em. Man måste välja det som passar bäst för ens kropp:)
Puss o kram på er alla!

1 kommentar:

  1. Hej nu har du gjort mig hungrig igen, tips: vad sägs om grönsakspajer eller en buffé med lite blandade grejer för då finns det väl alltid något som passar var och en. Bra att höra att ni verkar må bra nu för det är väl inte så att det bara är de lediga dagarna som ni mår bra på, tänk på att han kanske ser er, ha det nu så bra och sköt om er.
    P o K från Skåne

    SvaraRadera