tisdag 4 februari 2014

Bästa dagen i sucre

Vilken härlig helg vi har haft!!!
Våran helg är ju söndag och måndag, de har vi tagit som lediga dar, resten är hard work. Vi har unnat oss restaurangbesök, en belgisk ägare så den är lite mer vad vi är vana vid. Supertrevligt ställe och hög klass på maten! Sen blev vi bjudna på fest i söndags så vi fick chansen att dansa lite. Haha dom har ett lite annorlunda sätt att dansa här, alla står lixom på rad i 2 led och dansar mot varandra. Vi som inte är vana körde ju på som vanligt med både salsa, bachata o lite annat så vi pajade lixom deras ordning. Men det verkade inte göra nånting, dom tittade på oss lite konstigt som vi är vana vid sen dansade alla på bara. Det vara väldigt roligt iaf, säkert 3 timmars konstant dans, med lite läskavbrott(ett måste) o snacks. 
Meeeen det vi alla såg fram emot var ju måndagens ridning...hur gick det?? Det var upp tidigt och efter världens blixt oväder o spöregn på söndagen vakande vi till en stor sol. Sköööönt tänkte vi, men efter 3 timmar i solen på hästryggen så var vi inte lika glada då våra kroppar som inte hade tröja var heeeelt brända. Man ser exakt vad vi har haft på oss, haha. Rätt roligt men oj vad vi lider när vi sätter på oss kläder aj aj aj..solskydd blir nästa trend här. Back to horseback, det var helt galet ska ni veta. Det var upp på hästen o ut i vildmarken. Ingen introduktion, ingen uppvärmning, han ba kastade upp oss på hästen o sen drog vi. Vi började med värsta nerförsbacken på en väg full av lera o sten, sen blev vägen så smal med taggtråd på ena sidan så alla var tvungen att slänga upp ena benet över halsen på hästen så vi inte skulle sticka oss. För alla som har ridit så förstår ni att det inte direkt var nybörjarnivå. Bara att gå ner för en brant backe på hästryggen kräver lite teknik. Vi red överallt!! I byar, i öknen, över flod, bland kaktusar, bland bilar, bland attackerande hundar, förbi grisar, över berg...helt galet! Sen när vi kom till själva höjdpunkten, galoppen, så vart ju hästarna väldigt ivriga. Det slutar med att halva gruppen håller på att ramla av, ena för att han glider av sadeln han höll sig krampaktigt tag i halsen...andra håller på att tappa hjälmen samtidigt som solglasögonen flyger av, tredje tappar stigbyglen och Simon av skratt. Han va ju såklart längst bak och lyckades se allting bäst. Meeeen vad kul vi hade! Vi ska försöka rida en gång i månaden, för Simon tyckte det var bland det roligaste han gjort. 
Sen kom vi hem duschade våra brända och trötta kroppar o avslutade kvällen på bio, men friterade bananchips som snacks. Dom e så mumsiga!är friterad matbanan, den är inte lika söt som vår vanliga banan o måste tillagas för att kunna ätas. 
Så för att sammanfatta har vi det rätt bra, att gå på bio för oss två kostade oss 40kr. Så ni förstår att det kommer bli lite av en tradition för oss. 
Men nu är det tisdag igen och vi är i full gång med tjänsten, det är ju faktiskt därför vi är här. Hade ett jättefint studium med en 17 årig tjej nu under em., som har en bebis på 8månader. Jag passade bebisen under tiden så hon kunde koncentrera sig bättre. Så mysigt! Sen när vi avslutat fick vi nån friterad efterätt med oss hem som alla mumsade på glatt. Fick sååå mycket, dom är verkligen generösa här. Vi avslutade dagen med en kaffe och smoothie på stan tillsammans med ett engelskt par. Och nu är vi hemma redo för sömn och en ny dag imorgon. 
Ta hand om er, så får ni nästa uppdatering lite tätare nästa gång
Puss o kram 

3 kommentarer:

  1. Hej ni verkar inte vara speciellt rädda om er men det hör väl ungdomen till kul har ni tydligen i alla fall även om det nu gör ont både här och där, lite tips till huden googla på cocosolja och så får vi hoppas att det finns där.Kan hälsa från Ma/Pa och de har det också jättebra.
    P o K från Skåne

    SvaraRadera
  2. Hej ni verkar inte vara speciellt rädda om er men det hör väl ungdomen till kul har ni tydligen i alla fall även om det nu gör ont både här och där, lite tips till huden googla på cocosolja och så får vi hoppas att det finns där.Kan hälsa från Ma/Pa och de har det också jättebra.
    P o K från Skåne

    SvaraRadera
  3. Hej ser ut som om någon har blivit gammal och gaggig här med alla upprepningar.
    P o K / Morfar

    SvaraRadera