torsdag 6 februari 2014

Enkelt att leva hälsosamt

Hej allihopa!
Bilder på gång som vanligt. Det är Simons uppgift att ladda upp och välja bilderna och just nu ligger han sjuk så därför dröjer det. Målet är ju självklart att varje inlägg ska få bild. Han har åkt på någon förkylning så det snyts, och nys och dunkar i huvudet. Igår var därför min första dag av självständighet i Sucre. Jag var tvungen att göra allting själv. Ta mig till möte för tjänst, som inte var gångavstånd, gå till stora marknaden o handla, träna, gå på möte...allting själv:) det var väldigt nyttigt! Och vi börjar mer o mer inse hur lugn den här staden är för att röra sig runt själv på stan. I början är man ju osäker som utlänning, men enligt vännerna är det inga problem alls att vara ute efter mörkrets inbrott..Det enda dom varnat för är att inte åka taxi själv, då dom kan köra en till en helt annan plats och ta allt vad man har på sig. 
Igår vart det inköp av 2 kg jordgubbar, 25 färska fikon och 3 granatäpplen för...håll i er..30kr!!
Vi njuter av frukt och grönt och Simons treatment, förutom oreos och snickers, är numera MANGO. Vem kunde tro de?? Det är iaf väldigt enkelt att leva hälsosamt i detta land, trots alla tomma kolhydrater och läsk. Varje vecka fyller på på kylen med allt färskt och gott vi hittar på markaden. Igår så njöt vi av en egengjord smoothie på passionsfrukt, banan och jordgubbar som mellanmål och varje morgon börjar vi dagen Raw med en chokladsmoothie gjord på kakao, avokado, bananer och chia. 
Visste ni att kakao innehåller 7ggr mer antioxidanter än grönt te, som anses vara en superantioxidant? 
Och att 2 teskedar chiafrön täcker dagsbehovet av alfalinolensyra, som är utmärkt för att förebygga inflammationer i tarm och mage, samt dagsbehovet av omega 3?
Så vad kan vara en bättre frukost:)
Vi köper absolut inte hem någon form av kött, Simon passar på när vi är på resturang att äta kött. Och jag har gått över till att vara vegan, så för mig är det även uteslutet med mejeriprodukter och ägg. Borsett då vi blir hembjudna till någon, då i stort sett allt här innehåller ost:/ För mig är den kosthållningen perfekt! Älskar ju grönsaker och frukter och här finns det ju i mängder så det är inget svårt alls. Som godis blir det ibland friterade bananchips eller oreos(som är veganska), egengjord chokladmousse eller grönsaksdipp med avokado. Kroppen och magen har aldrig mått bättre hittills, men snart åker man väl på någon magbakterie igen.
Vi försöker i så stor mängd som möjligt minimera användning av kemikalier, och micron som vi har i lägenheten har inte ens kopplats in. Maten görs på plats och vi äter sällan rester. 
Har lite ideer på hur vi ska kunna leva ännu mer naturligt men det kommer längre fram...kanske har för mycket tid här för att läsa och göra förändringar? Eller så är landet i sig väldigt organiskt...i vilket fall så är det absolut vår (eller min, simon är mer påtvingad) typ av livsstil. 
Kul att få skriva av sig lite. Idag tar vi det lugnt på morgonen för att sen i em gå ut och göra återbesök och studium. Om vädret är med oss....
Puss o Kram

6 kommentarer:

  1. Hej, aj aj aj det var inte bra att Simons imunförsvar sviktar, kan det möjligen bero på kosten eller kör du för hårt med honom, hoppas i alla fall att går över fort.
    Ha det bra och P o K från oss i Skåne

    SvaraRadera
  2. Tror han blev sjuk efter ridningen:/han hade bränt sig så mycket att han tog av sig alla kläder o låg i drag. Alla dörrar öppna o inga kläder Aj aj ingen bra kombo. O nu har han smittar mig så vi är båda sängliggande. Så kul att läsa era kommentarer. Älskar er puss puss

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Hej hej, vad roligt det är att se er och vad ni hittar på. Som vanligt full rulle med er och allt, har ni hört talas om att softa?? Vilket kylskåp förstår nu att ni stortrivs med allt frukt och grönsaker, speciellt du Anna. Ni verkar ju klara er jättebra och ser ut att trivas...
    Här hemma är det som vanligt, eller Susann har ju börjat på Flaggan, tråkigt, men Daniela och Sofia håller ställningarna här, samt Malin såklart. Daniela sköter VM tillsammans med de andra, det går jättebra. Jag lägger in varor för fulla muggar, bara jag som kan just nu, och fixar en massa annat. Vi har ju gått med i Handels nu, så det är lite ändringar på schema och det ska planeras 1 år framåt, det hade passat dig Anna, ha ha.
    Annars är allt bra och vi saknar er, speciellt dig Anna, du är så bra. Var rädda om er och åk inga turer med bussar, usch, det händer så mycket läser man här.
    Kramar i massor och jag återkommer snart igen.
    Hugge hälsar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Susann!!!
      Som jag har tänkt på er!! Så kul att du hör av dig. Haha, låter som läget är under kontroll. Saknar att plocka ut nya fina kläder, bland det roligaste när det kommer nytt. Hur mår familjen? Hur går det med drömgården?du måste hälsa alla plus hugge.
      Vi har ju vår egna hund här o nu förstår jag verkligen hur mysigt det är med djur!! Förut tänkte jag mest att det blev smutsigt men nu vill vi ha en egen lite valp o uppforstra
      Hur gör de för susann? Trivs hon?
      Stor kraaaaam. Du e så duktig!!

      Radera