söndag 19 januari 2014

Regnperiod

Det märks att det är regnperiod här...har vaknat två nätter i rad av spöregn och åska/blixtar. Svårt att sova iom att vi bor högst upp i våran byggnad så taket ligger oss närmast. Haha sen har vi nåt fågelbo uppe på taket så regnar det inte så hör vi små fåglarna skutta omkring däruppe..rätt sweet, men inte 3 på morgonen när man som helst vill sova o redan vaknat 2ggr av gatuhundarna som skäller i kör. Men de e tur att vi inte jobbar,då kan vi unna oss en siesta då och då utan problem. 
Idag, söndag, gick vi på promenad i stan för att se oss omkring..hur dött som helst! Inte en enda butik öppen, nästan inga bilar eller folk på gatorna. Här hänger dom gamla traditionerna kvar med "sabbat" verkar de som. I grund och botten är det här en stad med mycket katolska rötter, så man förstår om den tradition finns kvar..jag tycker att de e rätt skönt ändå, allt blir lixom väldigt lugnt. Och man fokuserar mer på att vara med familjen och slappna av. 
Kanske är så man undviker utbrändhet, det fenomenet verkar inte existera här. En dag i veckan då allt är stängt, man e lixom tvingad att vila...rätt klokt:)
Imorn ska vi börja på vårt gym, ligger högst upp i en byggnad mitt emot stadens universitet. Vi blir andfådda bara av att gå upp för alla trappor..kan inge va så att vi tappat vår kondis..vi skyller på höjden(är ju ändå uppe på 2800m höjd)
Sen har jag hittat nåt alldeles fantastiskt som pilatesklasser hos en privatperson. Ska testa en gång o se om de e värt att gå, kostar hela 10kr per gång...hihi...testa kan man ju göra;)
Vi börjar trivas liiiite bättre...känns så skönt att ha sitt egna. Ikväll är de fotboll för Simon med grabbarna..själv tänkte jag experimentera i köket. 
Ni är alla vaaaaarmt välkomna o besöka oss om ni vågar:)
Puss o kram 

2 kommentarer:

  1. Hur kan man få tag på er?? Skype? Kraam/ Kenya

    SvaraRadera
  2. Kenya...vi försökte ringa er häromdan på FaceTime. Gick inte:/ vi heter Simonyannaabarca på Skype. Riiiing oss kraaam

    SvaraRadera