söndag 26 januari 2014

Blandat

Nu har vi haft lite blandade dagar här. Har regnat rätt mycket och varit väldigt kallt så har blivit lite mys med tacos o tv-tittande bland annat..
Just nu har vi kommit hem från en marknad 1.30 Tim härifrån. Tog en buss imorse, vi va ett gäng på 12 st, och kom hem under em. Jag köpte med mig en poncho o en skinn ryggsäck o Simon tjocka alpacka strumpor! Behöver de på kvällarna då de inte är så mycket isolering i lägenheten. Imorgon ska vi försöka hitta ett bärbart element som vi kan köpa hem, sååå jobbigt att gå upp på morgonen när de e kallt i rummet. Ni vet som när man tagit en varm dusch o man ska gå upp....buurrr...ingen skön känsla alls.
Igår åt vi för första gången ute på resturang här (varit så rädda för konstiga magbakterier) men de verkar ha gott bra. Vi åt japanskt:)
Tog en vegetarisk meny med miso, sushi o grönsakswok..vääääldigt gott! Och de va inte såå dyrt, ca 40kr....haha vi kommer nog alltid tycka det är festligt med priserna här. Men de e ju mycket för att vara här det får man inte glömma. 
Innan vi gick ut o åt var vi hemma hos våra sweischiska vänner...vet fort inte hur ordet stavas...och vilken lägenhet!!! Wow! Dom har de så otroligt fint! Jättestort! Rent, stort kök, 2 sovrum o toaletter, tvättstuga...med en hyra pååå..håll i er...350 dollar...de e typ en 5a...dom åker hem o jobbar juni juli aug så om nån vill komma hit i 3 mån så är den ute för uthyrning. Inkluderar deras 2 katter dock.,men dom bor grannar med oss så de e ju perfekt!

Häromdagen hände det här: vi skulle i lugn o ro handla lite frukt o gröntonade stadens lokala marknadsplats. De e fuuuullt med människor o dom säljer allt!! Från pennor till kött till kryddor till toapapper..u namn it de finns där..ni förstår att i stort sett alla går dit o handlar då de e är i de billigaste lagret o man kan pruta lite. Blir väl tusentals människor per dag i en stor cementlokal på 3 våningar utan dörrar, plus lite gatuhundar som springer omkring o letar rester..ingen vidare renlighet här i landet överhuvudtaget o med lite regn, leriga skor...ja, ni förstår väl att man inte vill äta från golvet direkt. Vad händer?, jo, från ingenstans tappar ena damen en hög av alla sin väl uppställda ostar, utan papper på såklart, rakt ner på golvet. Verkar vara 3sekunders regeln som gäller här, för allt åkte snabbt upp på bordet igen redo för försäljning...
Ni förstår varför vi enbart handlar det vi kan desinfektera eller är i sluter förspacking!!!
Nåt annat lustigt var idag när vi skulle beställa lunch..Simon beställer artigt hamburgare på kött med ost o ägg. Svaret vi får tillbaka är: det finnsbar

2 kommentarer:

  1. Hej på er vi har skickat några kommentarer tidigare men de har av okunskap tydligen inte nått fram utan har försvunnit på vägen men nu tror jag att vi klurat ut hur vi ska göra vi provar så här och går det bra så kommer mer PoK från oss i Skåne / Morfar

    SvaraRadera
  2. Hej vad bra nu fungerar det.
    Skönt att ni mår bra nu men däremot är det ju inte så kul att det börjar bli kallt men ni har ju varandra, kylan gör att vi inte är några blivande hyresgäster, men Anna kan ni inte ha katterna som värmekrus.
    Härligt att läsa dina målande beskrivningar om hur ni har det och det känns nästan som att vi var med er och åt mådde illa och fryser för det är vad vi gör här hemma nu !
    Ändå varma hälsningar från oss i Skåne. PoK / Morfar och Mormor

    SvaraRadera