tisdag 21 januari 2014

Matkultur?!

Nu sitter vi här framför tvn, sååå mätta efter god lunch o sååå trötta efter 3 timmars gående upp o ner i alla backar i tjänsten. Var iaf väldigt trevligt men vi saknade en paus, de hade varit perfekt.haha, vi e så vana med våra fik i Sverige..ta en kaffe eller en te o en bulle..mums...vi ska försöka införa nåt sånt här, med e blir typ "ta en Coca-Cola eller juice" 
Det är så lustigt för de e bokstavligt talat ingen, utom utlänningarna, här som dricker vatten..man dricker läsk, juice eller läsk haha Imorse när vi var på väg hem till ena systern, klockan var väl 7.30, så ser vi några som sitter o äter frukost utanför sin dörr...antar att de va för varmt inne, eller så tycker dom helt enkelt om bilarna som utsikt...men vad dricker dom till frukost?? Coca Cola!!! Whaaaat? Vem gör det? Är det ens gott? Hoppas det inte är nån som dricker läsk till frukost som läser detta, om det nu är fallet är det dags att sluta..inte bra:)
Finns ingen direkt sund inställning till mat..detta är kolhydraternas land. Haha vet ni vad man får till lunch oftast? Ris med potatis...asså, man äter väl antingen eller..nedå, det enda som saknas är pastan men det är lungt för den får man i soppan till förrätt. Så på en måltid här hinner man med alla kolhydrater ni kan tänka er, plus en bit bröd till de såklart.
Känns så skönt att bo själv så man äntligen kan experimentera lite själv. Självklart äter vi oxå kolhydrater, det är väldigt viktigt för att kroppen ska fungera ordentlig. Speciellt nu när man är uppe på hög höjd behöver man extra energi. Men vi äter mer quinoa, sötpotatis, råris, samt havregryn. Långsamma kolhydrater....GI..nån som inte känner till? :)
Just nu är internet lite långsam för att ladda upp bilder men sen ska ni får se lite av våra inköp. 
Nåt vi dock inte äter är smör eller ost på mackan (Sveriges Bregott o hushållsost tar ju priset...mm gott) men här är det dock ingen klass på de. Så vi försöker helt enkelt veganisera, mest jag men Simon tycker det är rätt gott..vi har olivolja på mackan med tomat o gurka eller bara avokado som vi mosar...mycket godare!! O vääääldigt bra fetter, bättre än smör:) 
Det var vårt mattips för idag:)
Kommer säkert mer längre fram.
Saknar er alla vänner familj.
Ring oss gärna på FaceTime om ni vill prata.
Puss o kram

1 kommentar:

  1. Oooo så underbart att läsa allt ni skriver ,tänker så mycket på er och saknar er .men vilkent arberte ni gör Ni är underbara Muchos muchos besitos
    Här har vi massor av snö och kallt är de ...
    Montserrat

    SvaraRadera